نشت بنزین از تانکر حامل بنزین به خیر گذشت
نشست بنزین از یک خودروی تانکر پارک شده در یک گاراژ با حضور آتش نشانان ۵ ایستگاه آتش نشانی به خیر گذشت و از بروز یک فاجعه و آتش سوزی جلوگیری به عمل آمد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری ۱۲۵، ستاد فرماندهی سازمان آتش نشانی اراک با دریافت خبر نشت بنزین از یک خودروی تانکر در ساعت ۱۶:۱۴ عصر روز شنبه پنجم بهمن ماه، همزمان نیروهای عملیاتی ۵ ایستگاه آتش نشانی را به محل حادثه در بلوارکربلا، روبروی دانشگاه اراک، گاراژ ربیعی اعزام کرد.
افسر آماده عملیات آتش نشانی اراک که با حضور در محل حادثه شخصاً عملیات را فرماندهی می کرد اظهار داشت: یک دستگاه خودروی تانکر حامل ۳۰ هزار لیتر بنزین که مدتی در گاراژ پارک بود و مالک آن نیز حضور نداشت از ناحیه دریچه آن دچار نشتی شده و بنزین بر روی زمین جاری بود.
وی افزود: با وجود مغازه های مکانیکی در داخل گاراژ و جاری شدن بنزین در محوطه آن، پتانسیل خطر بسیار بالا بود و در صورت بی احتیاطی جزئی و کوچکترین جرقه و پرتاب حتی یک ته سیگار، آتش سوزی و انفجاری رخ می داد که به نوبه خود می توانست یک فاجعه به بار آورد.
این افسر آماده عملیات ادامه داد: آتش نشانان به چند گروه تقسیم شده که گروه اول با ایمن سازی محل حادثه و ایجاد منطقه امن افراد حاضر در داخل گاراژ و اطراف خودرو را دور کرده و گروه دوم عملیات نشت گیری و خاک ریزی بر روی بنزین جاری شده را آغاز کردند.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه سردی و برودت هوا در عدم انشتار بخارات بنزین به کمک آمده بود، گفت: با همکاری یکی از افراد مکانیک حاضر در گاراژ، خودروی تانکر که مدتی زیاد بود روشن نشده بود، راه اندازی و با حمایت چند دستگاه خودروی آتش نشانی به بیرون از گاراژ و محوطه باز منتقل شد.
وی در پایان با اشاره به اینکه با دقت عمل آتش نشانان و فرماندهی خوب این عملیات از بروز یک فاجعه جلوگیری به عمل آمد اظهار داشت : آتش نشانان با اطمینان از عدم وجود هر گونه خطر احتمالی و با تحویل خودرو به عوامل یک شرکت خصوصی که جهت تخلیه و جابجایی مابقی بنزین موجود در تانکر در محل حضور یافته بودند به کار خود پایان دادند.
عملیات مه پاشی، ضدعفونی و گندزدایی معابر پرتردد توسط خودرو های آتش نشانی شهرداری اراک
رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اراک از آغاز عملیات مه پاشی، ضدعفونی و گند زدایی معابر پرتردد سطح شهر با استفاده از محلول های ضد عفونی کننده از ۲ شب گذشته با استفاده از چندین خودروی تخصصی آتش نشانی خبر داد. |
به گزارش روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اراک آتش پاد دوم مسعود آقازیارتی با بیان این مطلب گفت: با توجه به اهمیت پیشگیری از شیوع ویروس “کرونا ” در سطح شهر و بنا به دستور مهندس شفیعی شهردار اراک و تأکید معاون خدمات شهری شهرداری، بازار سرپوشیده اراک، برخی از معابر و خیابان های پرتردد سطح شهر که از سوی معاونت خدمات شهری شهرداری طبق جدولی مشخص، تفکیک و به این سازمان اعلام گردیده ، همه روزه از ساعت ۲۲ الی ۳ بامداد، به وسیله تعدادی از خودروهای تخصصی سازمان آتش نشانی شهر اراک مه پاشی و ضدعفونی می گردد. رئیس سازمان آتش نشانی اراک خاطرنشان کرد: محلول های استفاده شده برای ضد عفونی معابر و اماکن و پرتردد، براساس استانداردهای دانشگاه علوم پزشکی تهیه شده و کاملا بی خطر است و هیچگونه ضرری برای خودروها و شهروندان نخواهد داشت و عملیات مه پاشی تخصصی که با هدف ضدعفونی و گند زدایی سطح شهر و در تمامی مناطق شهرداری آغاز شده، طی شب های آینده نیز ادامه خواهد داشت و آتش نشانان اراک نیز دوشادوش همکاران زحمتکش شهرداری به مه پاشی و ضد عفونی کردن سطح شهر ادامه خواهند داد. |
خطرات نگهداری الکل و مواد ضد عفونی کننده را جدی بگیریم
رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اراک در خصوص مخاطرات نگهداری الکل و مواد ضد عفونی کننده با حجم زیاد در مکان های در بسته به شهروندان هشدار داد.
به گزارش روابط عمومی، آتش پاد دوم مسعود آقازیارتی رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اراک با اشاره به بالا رفتن مصرف مواد ضد عفونی کننده و الکل های صنعتی و احتمال ذخیره سازی این نوع مواد، گفت: هر مایع قابل اشتعال نظیر الکل در حالت اسپری، از نظر آتش گیری یا انفجار بسیار خطرناک تر از حالت مایع است، بنابراین لازم است شهروندان عزیز در نگهداری و استفاده از ضد عفونی کننده ها جهت پیشگیری از آتش سوزی یا انفجار نکات ایمنی را رعایت کنند.
وی با تأکید بر لزوم جدی گرفتن نکات ایمنی در نگهداری و استفاده از ضد عفونی کننده ها، خاطر نشان کرد: با بروز و شیوع ویروس کرونا در کشور و لزوم رعایت اصول بهداشتی از جمله ضدعفونی کردن دست ها و سطوح با مایعات و اسپری های ضدعفونی کننده توسط شهروندان، استفاده از این مواد که غالباً یکی از اجزاء تشکیل دهنده آنها الکل می باشد، افزایش یافته است.
آقازیارتی با اشاره به اینکه هر مایع قابل اشتعال نظیر الکل در حالت اسپری، از منظر آتش گیری یا انفجار بسیار خطرناک تر از حالت مایع است، افزود: بر این اساس در نگهداری و استفاده از این گونه ضد عفونی کننده ها جهت پیشگیری از آتش سوزی یا انفجار باید نکات ایمنی را به صورت جدی در نظر داشت.
رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اراک با اشاره به بالا رفتن مصرف مواد ضد عفونی کننده و الکل های صنعتی و احتمال ذخیره سازی این نوع مواد، افزود: به شهروندان گرامی توصیه می کنیم به اندازه مصرف از این نوع مواد خریداری کرده و از نگهداری مقدار زیاد مواد ضد عفونی کننده در منزل خودداری کنند.
آقازیارتی با اشاره به اینکه این مواد از سرعت اشتعال بالا برخوردار می باشند، تصریح کرد: از مواد ضد عفونی کننده در نزدیکی شعله های باز، گرمای زیاد و سیگار روشن به علت اشتعال زایی بالای آن و احتمال آتش سوزی، خودداری کرده و از این مواد بر روی سطوح داغ و نزدیکی شعله های باز نظیر گاز، آبگرمکن، سماور و … استفاده نکنید.
وی همچنین بر نگهداری از مواد ضد عفونی کننده دور از دسترس کودکان تأکید و خاطرنشان کرد: در هنگام تهیه مواد ضد عفونی، نکات ایمنی را رعایت کرده و این کار را در حضور کودکان انجام ندهید.
آقازیارتی ادامه داد: پس از مصرف این نوع مواد در داخل ماشین، پنجره هارا باز کنید و پس از چند دقیقه اقدام به روشن کردن خودرو کنید.
رئیس آتش نشانی اراک با تأکید براینکه استشمام مدام مواد ضد عفونی کننده برای ریه ها مضر است، افزود: از بو کردن مواد شیمیایی بپرهیزید.
وی با بیان اینکه استفاده از دستکش در زمان استفاده از مواد ضد عفونی کننده ضروری است، یادآور شد: الکل را به صورت مستقیم به پوست نزنید و حتما با مقدار معینی آب مقطر یا آب اکسیدان ترکیب کنید.
آقازیارتی با توصیه به اینکه دستمال و وسایل تنظیف به کار برده شده و آغشته به الکل را پس از استفاده در ظروف دربسته نگهداری کرده و در اولین فرصت دور بیندازید، اظهارکرد: در صورت آتش گرفتن، با استفاده از وسایل خاموش کننده و آب، آتش را خاموش کنید.
وی افزود: از قراردادن ظروف شیشه ای الکل در قفسه ها و ارتفاع بالا به علت خطر سقوط و شکستن خودداری کرده و آنها را در جای خنک نگهداری کنید.
رئیس سازمان آتش نشانی اراک در پایان خاطرنشان کرد: قبل از هر اقدامی از آن موضوع آگاهی لازم را پیدا کنید، تحقیق و مطالعه و پرس و جو کنید و به فضای مجازی اعتماد نکنید.